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Bioland
regional
Germany
product photo for Mock tender

Mock tender

min. 250g
kg
Delivery options:
#187
26,95 € / kg
7% VAT
class II
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Info

central bow

Tender and juicy shovel of Bioland beef. Remains juicy even during longer roasts, thanks to the tendon in the middle.

This roast piece is absolutely versatile - for braising with vegetables, as sauerbraten or with red wine as Burgunderbraten. Also suitable for hearty stews.

In any case, nice and slow and long cooking.

Recipe tip:
Heat the oil in a pan. Salt the meat and fry it spicy on all sides. Then place in a roaster. Wipe excess fat with a kitchen towel from the pan.

Fry the diced onions in the still hot pan until golden brown. Add a little butter to taste. Add tomato paste. Add plenty of red wine and beef stock. Add everything to the meat and fry in the oven with thyme and bay leaves for approx. 3-5 hours at 150 degrees. Turning from time to time.

4. red wine reduction: dice the remaining shallots, put them into a hot pot and deglaze directly with the second bottle of wine. Add port wine. Add the rest of the thyme to the pot. Reduce red wine to about 1/3 of the quantity.


5. roast after 3-5 hours with the sting test on cooking point check. To it with a meat fork in the roast prick. If it can be pulled out without resistance, the meat is cooked and can be taken out of the oven. Pass the gravy vigorously through a sieve. Also pass the red wine reduction through the sieve. Mix both sauces together. Add small butter cubes and stir in carefully. Add some balsamic vinegar. Serve the roast with some sea salt and the sauce.


producer Martinshof
associationBioland
originGermany
unitkg

Origin

Martinshof

Germany (German)
mrk: 1908
Bioagrar Ostertal Stoll & Kempf GmbH

D 66606 St.Wendel

Martinshof -  Biolandtradition seit 1986


Gegründet wurde der landwirtschaftliche Betrieb im Saarland bereits 1984 als echter Bio-Pionier. Das Gründerpaar Dipl.Ing.int.agr. Gerhard und Monika Kempf begannen mit einer Milchziegenhaltung, Mutterkuh-Herde, Gemüsebau und Ackerbau. 1986 erfolgte die Bioland-Anerkennung. 
Heute bewirtschaftet der junge Landwirt Martin Stoll die Landwirtschaft mit der Tierhaltung. Familie Kempf  kümmert sich um die Verarbeitung und Vermarktung der Martinshof-Produkte. Dabei legen sie großen Wert auf die transparente Verarbeitung von ausschließlich Bioland-Ware und arbeiten mit vielen regionalen Erzeugern zusammen. Die Produktion vor Ort mit den eigenen Teams bietet eine große Zuverlässigkeit an Qualität und Frische. 
Mit ca. 100 Mitarbeiter*innen betreiben sie auf dem gewachsenen Hof im Ostertal die Bioland-Metzgerei, die Bioland-Käserei, den Lieferservice "Biobus" , den onlinehandel "bio vom Bauernhof" , sowie  2 Verkaufsstellen. Dies sind ein großes Naturkostgeschäft "Martinshof Stadtladen" im Herzen der Hauptstadt Saarbrücken und ein kleinerer "Martinshof Hofladen" in St. Wendel.  Die Martinshof-Produkte findet man in vielen Naturkostgeschäften,  in manchen Globus-und Edeka Märkten und als französische Marke "ferme du bio" in Bioläden in Frankreich.





                      

Kontrollnummer ,DE-ÖKO-006
www.martinshof.de
(Daten von Ecoinform)
Germany (German)